Protac
€ 1.415,70 Incl. btw

brandverragend, kleur naar keuze

Backorder

Artikelnummer:
PR701-3820
EAN Code:
PR701-3820

Protac SenSit / ballenstoel

 

Een speciaal ontworpen stoel/zitzak die de zintuigen stimuleert, het lichaam omhult, het lichaamsgevoel verbetert en rustgevend werkt.

 

De Protac SenSit is ontwikkeld op basis van de theorieen over sensorische integratie van ergotherapeut en psycholoog A. Jean Ayres. De puntsgewijze druk van de plastic ballen in de stoel stimuleert zowel de tastzin als de zintuigcellen in de spieren en gewrichten. De sensorische prikkels geven signalen af aan het centraal zenuwstelsel. De verwerking van deze prikkels zorgt voor een rustgevend gevoel, kalmering en een beter lichaamsgevoel.

 

De Protac SenSit is een speciaal ontworpen stoel/zitzak. Hij is opgebouwd met een hardboard achterzijde waardoor die als stoel gebruikt kan worden. Het zitvlak en de rug zijn gevuld met de plasticballen. Aan de stoel zijn unieke zijvleugels bevestigd waarmee je het lichaam kan omsluiten. De zijvleugels zijn ook gevuld met de plasticballen. De zitting van de SenSit, die los is uit te ritsen, is aan de onderkant bekleed met incontinentiemateriaal.

 

Rust en concentratie
Kinderen en volwassenen met concentratieproblemen hebben baat bij de SenSit. Het gewicht van de zij- en nekvleugels geven een gevoel van geborgenheid waardoor de gebruiker zich kan concentreren, langer kan ontspannen en op die manier deel uit kan maken van het sociale samenzijn. Velen gebruiken de SenSit als ze huiswerk maken, op de computer werken of zich op andere manieren moeten concentreren.

 

Betere rusthouding
De Protac SenSit is een goede aanvulling voor rolstoelgebruikers. De SenSit is bijzonder stabiel, en vormt zich naar het lichaam door de flexibiliteit van de balletjes. Vanuit de rolstoel kan je zelfs met een tillift in de SenSit worden geplaatst. Het biedt een goede rusthouding en vermindert ook een eventuele spasticiteit.

 

Ontwerp
Het design is dusdanig dat het zowel in de huislijke sfeer, op school, in inderdagverblijven, verpleegafdelingen als instellingen past.

De hoes van de SenSit kan in de wasmachine worden gereinigd.

De SenSit is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zie de kleurkaart voor de mogelijkheden.

De SenSit is verkrijgbaar in twee hoogtes voor personen die groter of kleiner zijn dan ca. 180 cm.

 

Protac SenSit Puff
De poef kan samen met de stoel worden gebruikt, als steun voor de benen en voeten of als krukje voor kinderen en begeleiders. De plastic ballen boven in de poef werken stimulerend op de zintuigen. De poef is prettig en leuk om op te zitten.

 

 

 

 

Gebruiksaanwijzing

 

Toepassingsmogelijkheden
De SenSit kan als gewone leunstoel worden gebruikt: de ballen verwerkt in de rugleuning en de zitting geven een stimulerende werking. Het is ook mogelijk de stoel te gebruiken met de zij- en nekflappen over het lichaam. Let er op dat de gebruiker geen hinderlijke druk ervaart van de afzonderlijke ballen, vooral bij gebruik van de stoel ter behandeling van verlamming en verstoorde sensibiliteit.

Kennismaking met de SenSit
Gebruik de SenSit in eerste instantie zonder de flappen dicht te klappen en neem de flappen geleidelijk in gebruik, al naar gelang de persoonlijke behoefte en voorkeur. Als behandelaar of helper kan je de flappen zachtjes tegen de gebruiker aan duwen voor extra stimulatie door de afzonderlijke ballen. Dit kan voor meer welbehagen en ontspanning zorgen. Blijf er wel op letten dat de ballen de gebruiker geen hinder geven of irriteren, bv. teveel warmte of een drukplek/punt in de rug.

 

Samenstelling
De buitenzijde van de SenSit bestaat uit gestikte compartimenten van polyester.

De schaal is gemaakt van 100% afbreekbaar polyethyleen platen, waarvan de achterste een geplastificeerde versteviging heeft.

De binnenzak bestaat uit een hoeveelheid polystyreenkorrels waar een tweedelig compartiment met plasticballen aan is vastgenaaid. Aan de onder- en achterzijde van de binnenzak zit klittenband waarmee de zak correct in de schaal kan worden vastgezet.

De SenSit weegt ongeveer 13 kg.

 

Wassen en Onderhouden
De buitenhoes en de binnenzak kunnen in de wasmachine (capaciteit min. 16 kg.). Zie tevens de wasvoorschriften aan de label van de SenSit zelf.

De polystyreenbolletjes kunnen naar verloop van tijd gaan samenpakken of plakken. Het is dan ook aan te raden om geregeld de SenSit goed op te schudden of hem op zijn kop te houden en dan op te kloppen. Hierdoor komt er weer voldoende lucht tussen de afzonderlijke bolletjes.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x